Evoluează sau repetă

Evoluează sau repetă. O parte semnificativă din călătoria noastră prin viață se reduce la aceste două variante. Încă de mici, relațiile cu figurile de atașament (părinți, bunici, persoane care au avut grijă de noi) precum și experiențele întâmpinate/mediul în care trăim contribuie la formarea anumitor tipare. Unele pot fi utile și sănătoase, în timp ce multe dintre ele, cu toate că se simt familiare, ajung să ne provoace suferință sau să ne încurce într-un fel sau altul.

Continue reading “Evoluează sau repetă”

Ziua Internațională împotriva Homofobiei, Bifobiei și Transfobiei (IDAHOBIT 2020)

Astăzi este Ziua Internațională împotriva Homofobiei, Bifobiei și Transfobiei. Comunitatea LGBTI+ se confruntă cu prezența prejudecăților, stereotipurilor, violenței, discriminării și stigmatizării. Din cauza acestui context vulnerabil creat de mediu, apare distresul minoritar. 

Continue reading “Ziua Internațională împotriva Homofobiei, Bifobiei și Transfobiei (IDAHOBIT 2020)”

#MaiAproapeCaOricand – Consiliere Psihologică Online

💌Momentele dificile devin mai ușor de parcurs atunci când suntem împreună. S-a demonstrat științific că suportul social este unul dintre factorii care ne ajută în perioadele de criză din existența noastră, influențând calitatea vieții. Psihologul face parte din această categorie. 

Continue reading “#MaiAproapeCaOricand – Consiliere Psihologică Online”

Lista drepturilor personale

Un lucru minunat pe care îmi doresc să îl știi este, că oricine ai fi, beneficiezi de o serie de drepturi. Mă refer la drepturile personale pe care, din păcate, nu le învățăm nici de la școală și nici de la părinți, dar le putem învăța și folosi acum, ca adulți. Ar fi de preferat ca acestea să nu fie puse la îndoială sau încalcate de nimeni. Bineînțeles, și ceilalti au aceleași drepturi în raport cu noi, deci este important să ținem cont de faptul că sunt bidirecționale.

Continue reading “Lista drepturilor personale”

De ce este atât de important să ne vindecăm mental și emoțional?

Trauma este transgenerațională, ceea ce înseamnă că poate fi transmisă din generație în generație.
Dacă la un moment dat în viață tu sau rudele tale ați trait un eveniment traumatizant care nu a fost procesat și vindecat, există riscul de a transmite, prin interacțiune, efectul pe care acesta l-a avut asupra voastră și generațiilor următoare.

Continue reading “De ce este atât de important să ne vindecăm mental și emoțional?”

Despre a face ceea ce iubești

Se spune că atunci când iubești ceea ce faci, nu va trebui să lucrezi nici măcar pentru o zi din viața ta. Într-adevăr, a face ceea ce iubești te motivează, te energizează și îți oferă un sens. Momentele de frustrare sau de nemulțumire sunt semnificativ scăzute (în comparație cu varianta în care ocupația ta nu este ceva ce îți place foarte mult), iar satisfacția este una ridicată.

Continue reading “Despre a face ceea ce iubești”