Ziua Internațională împotriva Homofobiei, Bifobiei și Transfobiei (IDAHOBIT 2020)

Astăzi este Ziua Internațională împotriva Homofobiei, Bifobiei și Transfobiei. Comunitatea LGBTI+ se confruntă cu prezența prejudecăților, stereotipurilor, violenței, discriminării și stigmatizării. Din cauza acestui context vulnerabil creat de mediu, apare distresul minoritar. 

Sănătatea mentală a persoanelor LGBTI+ poate avea de suferit, acestea fiind mai predispuse către dezvoltarea unor tulburări anxioase sau depresive decât restul populației care nu întâmpină aceleași dificultăți. De asemenea, apartenența la o altă minoritate poate duce la creșterea discriminării, precum și a distresului resimțit de persoanele în cauză. 

🏳️‍🌈Cabinetul de psihologie trebuie să fie locul în care persoanele LGBTI+ găsesc un spațiu sigur, intersecțional, cald, afirmativ și caracterizat prin acceptare necondiționată. #IDAHOT2020#IDAHOBIT2020

#MaiAproapeCaOricand – Consiliere Psihologică Online

💌Momentele dificile devin mai ușor de parcurs atunci când suntem împreună. S-a demonstrat științific că suportul social este unul dintre factorii care ne ajută în perioadele de criză din existența noastră, influențând calitatea vieții. Psihologul face parte din această categorie. 

💌De aceea, dacă te simți anxiosă, tristă, speriată, stresată, furiosă sau copleșită de această perioadă, eu îmi doresc să îți fiu alături, iar azi demarez programul #MAIAPROAPECAORICAND ❤️.

💌Ofer suport psihologic online timp de 6 ședințe: PROBONO (gratuit) pentru trei persoane, iar pentru următoarele zece ofer un discount de -50%. 

💌Înscrierile se fac printr-un mesaj privat și repartizarea în categoriile “probono” și “-50% off” se face prin sistemul “primului venit”, dacă nu există mențiunea unei preferințe pentru categoria “-50% off” sau “preț integral”. Atunci când toate locurile vor fi ocupate, voi începe o listă așteptare sau voi încerca să direcționez înscrișii spre alt psiholog.

Notă: Îmi doresc foarte mult ca persoanele care vor beneficia de acest program să fie cele care care nu au acces, în general sau în această perioadă, la ședințe de consiliere psihologică. Cu toate acestea, doar tu poți face această evaluare, atunci când te înscrii. 
Te aștept cu brațele deschise, oricine ai fi!
#MAIAPROAPECAORICAND

#DeLaOmPentruOm #Impreuna #cabinetdepsihologie #coronavirus#covid19 #sanatatementala #psiholog

Lista drepturilor personale

Un lucru minunat pe care îmi doresc să îl știi este, că oricine ai fi, beneficiezi de o serie de drepturi. Mă refer la drepturile personale pe care, din păcate, nu le învățăm nici de la școală și nici de la părinți, dar le putem învăța și folosi acum, ca adulți. Ar fi de preferat ca acestea să nu fie puse la îndoială sau încalcate de nimeni. Bineînțeles, și ceilalti au aceleași drepturi în raport cu noi, deci este important să ținem cont de faptul că sunt bidirecționale.

Continue reading “Lista drepturilor personale”

De ce este atât de important să ne vindecăm mental și emoțional?

Trauma este transgenerațională, ceea ce înseamnă că poate fi transmisă din generație în generație.
Dacă la un moment dat în viață tu sau rudele tale ați trait un eveniment traumatizant care nu a fost procesat și vindecat, există riscul de a transmite, prin interacțiune, efectul pe care acesta l-a avut asupra voastră și generațiilor următoare.

Continue reading “De ce este atât de important să ne vindecăm mental și emoțional?”

Despre a face ceea ce iubești

Se spune că atunci când iubești ceea ce faci, nu va trebui să lucrezi nici măcar pentru o zi din viața ta. Într-adevăr, a face ceea ce iubești te motivează, te energizează și îți oferă un sens. Momentele de frustrare sau de nemulțumire sunt semnificativ scăzute (în comparație cu varianta în care ocupația ta nu este ceva ce îți place foarte mult), iar satisfacția este una ridicată.

Continue reading “Despre a face ceea ce iubești”

Cine este de fapt psihologul și de ce te poate ajuta

Am remarcat că în ultimul timp se vorbește tot mai des despre mersul la psiholog. Fie că mulți vorbesc din perspectiva unuia sau despre experiența lor în cabinet, fie că auzim asta în grupul de prieteni, la job sau în emisiunile televizate. Ceea ce totuși nu se discută este despre cine este acest psiholog și ce face el, mai concret, de merită plătit pentru asta.

Continue reading “Cine este de fapt psihologul și de ce te poate ajuta”

Psihoterapia: un alt fel de început pentru tine

Viața este compusă atât din evenimente plăcute, cât și din unele mai puțin plăcute. Există momente în care parcă ne simțim pierduți, confunzi, neștiind ce cale să urmăm, ca și cum am fi prinși într-un labirint fără scăpare. Chiar dacă nu este vorba despre momente caracterizate de lipsa speranței, ne putem regăsi dorind să evoluăm, să ne dezvoltăm personal.

Continue reading “Psihoterapia: un alt fel de început pentru tine”